3 Eylül 2014 Çarşamba

10.Ay

10.Ayımıza girmiş bulunuyoruz.Kaldı Eylül. Ekimde doğum günümüzü kutlayacağız inşallah. Peki minik kızım bu ay neler başardı?;)
Bir önceki ay oturur pozisyondayken kendini çekip ayağa kalkabiliyordu. Bu ay artık tutunarak rahatça yürüyebiliyor.
Poposunu kaldırarak ters köprü kurmayı adet edindi. Sanırım bunlar ayağa kalkma ön çalışmaları.

Arkaya doğru emeklemeye başladı.
30 Temmuzda çok azda olsa emekleyerek biraz ileri gidebildi.
08 Ağustosta ileriye doğru emeklemeye başladı.
14 Ağustosta yardım almadan emekler pozisyondan oturur pozisyona geçmeye başladı.
17 Ağustosta ilk defa oto koltuğuna oturdu ve ileri dönük oto koltuğunu kullanmaya bu ay başladı)

İlk şeker bayramımızı geçirdik.
Artık giymeyi reddettiği oyuncak olarak kullandığı ayakkabısını eline alıp cırt cırtlarını açabiliyor.
Suzan halasının aldığı bir bebek var. Gobeğindeki dügmeye basınca konuşuyor. Bimiz minnoşa daha önce bunu göstermiştim ama o düğmeyi çıkarmaya çalışmış parmağını üzerine bir türlü denk getirememişti. Şimdi ise istedigi zaman tam üstune getirip butona basmaya çalışyor ama pek gücü yettiği söylenemez.
Bizim yediğimiz herşey ilgisini çok çekiyor bizde birazda olsa tatması için veriyoruz. Akşam yemeklerinde yediğim herşeyden 1-2 tatlığı kaşığı onun istediği kadar veriyorum. Bazen çok hoşuna gidiyor koluma ver diye atlıyor bazende o minicik ağzını kapatıp kafasını bir o yöne bir bu yöne çeviriyor.
Oto koltuğunda oturmak istemedi diye ilk defa küs oyunu oynadik. Anladı galiba. Çünkü kucağıma aldıktan sonra beni öpmeye sevimlilik yapmaya çalıştı. Daha minicik bebiş şimdiden ne yapacağını biliyor;))
Bu ay ilkdefa büyükbaba anne ve halalarla beraber tatile (Çeşme-Ilıca da ev kiraladık)gittik.
Swim trainer ımızı çok aktif olarak kullanmaya başladık. Side de pek başarılı olamamıştık.  Durucum swimtrainerla sığ yerlerde ayaklarını kuma vurdurarak kendini denizde istediği gibi ilerletebildi. Simitle derin suda ayaklarını güçlü çırpmadığı için ilerleyemedi ama istediği yöne çok rahat dönebildi.

Side de kumsala vuran her dalgayı anlamaya calışan gözlerle takip ediyordu. Burada ise dalgalardan da korkmadı; iyice alıştı. Çeşme aslında tam cocuklu ailelere göre sığ ve kum (Zaten kumsalda hep sabah ve akşam belli saatlerde bebekli aileler oluyor). Kuzucuğunda kumla oynarken yüzü gözü hep kum oldu. Buda alerji olup sol gözü şişmesine neden oldu :(  Birde üstüne anneciği Çeşmede minik kuzusunu uyurken 3.defa (daha öncekiler Izmitte oluştu) yataktan düşürdü:( Aslında uçtu desek daha yerinde olur;)


Ay birde bunu yazmadan edemeyecegim kuzum denizde annesini emmeyide ilk defa burada başardı:)) Evet yanlış okumadınız minnoşumu denizde emzirdim; oda emerken elleriyle suya cıp cıp yaptİ; keyfi pek bir yerindeydi anlayacağınız ;))

İlk defa bu ay havuza girdi su kuşum. Minnoşumu Aqua Tots a ilk bu ay götürdük.
Ikea dan aldığımiz renkli halkalarin olduğu oyuncağa önce öcü gibi baktiktan sonra halkaları bir oraya bir buraya savurmuş ve en çokta halkaları birbirine vurarak ses çıkartmayı sevmişti. Şimdi ise birinin oyuncağı tutarak destek olmasıyla beraber halkaları çıkartabiliyor.
Hala en sevdiği şeylerden biri bir yerlere vurarak ses çıkartmak. Acaba vurmalı çalgıların olduğu birşey bulup götürsemmi; İzmitte var mıdır acaba? Belki ilgini çeker.
Dolaptaki eşyaları çıkarmaya bayılıyoruz. Artık kıyafetlerini kendi seçiyor canım ;))

Adoş artık kendi beşiğine pek sığmıyordu. Bu nedenle kendi yatak odamıza Adoşun odasındaki divanda olan yataklardan birini aldıp  kendi yatağımızın yanına koyduk. Geceleri artık Adoş burada yatıyor. Böylece düşme derdi de yok. En fazla yuvarlana yuvarlana yerde yatmış olur. Uyurken hala beni emzik olarak kullanıyor tüm gece ikimiz orada yatıyoruz. Önce Duduş u bir başına yatırıyorum sonra nasıl oluyor anlamadan sabah orada uyanıyorum:))
Hala tavşan olamadık ama çook yakın..;))
(Hatta ben bu yazıyı paylaşana kadar pirinçlerimiz göründü bile)

2 yorum:

  1. Dişlerimiz çıkıyo yaniiii :) yavrum nasıl da durmuş öle simitle resmen gidio :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet teyzesi dişlerimiz çıkıyor. Pek bir heyecanlıyım. Bu kadar doğal birşeye bukadar heyecanlanmamda ayrı bir garip..:))
      Simittede evet sığ yerde resmen bildiğin gidiyor.

      Sil