6 Ağustos 2014 Çarşamba

9.Ay

Adım adım 1yaşımıza yaklaşıyoruz. 9.ayımızı da doldurduk. Herkesin tam sevilmelik dediği aylardayız. Gerçektende öyle ye ye bitiremiyoruz Adoşu;))
Artık neler yapabiliyoruz, neler yaptık  peki bu ayımızda;
Kuzucuğum çak deyip elini kaldırınca elini kaldırıp çak yapmayı öğrendi.
Biryerlere vurup tempo tutmaya bayılıyoruz. Hele birde çığlıklar eşliğinde olursa mutluluktan yanından geçilmiyor. Hala kalorifer peteğine vurunca çıkan ses vurma isteğimizi daha da çok arttırıyor.
Artık yemeklerimizi mama sandalyemizde yiyoruz. Tabikide sıkılıyoruz ama Duduş gibi tontik sevimli bebişleri oyalayacak birşeyler bulmak biz annelerin görevi;))

Hiç kimse tutmadan Duduşumuz bir yere tutunarak ayakta durabiliyor.Beşiğinde /yerde otururken çok rahat kendini çekip ayağa kalkabiliyor.

Çok hareketlendi fırın fırıl dönüyor . Döne döne gidemediği yer kalmadı. Heryere bakmak heryeri kurcalamak istiyor.

Kendi parmağını başkasının ağzına götürüp ısırılmayı bekliyor;)) Aynısını bebekken bende yapıyormuşum bunu bebekler neden yapar ki?;)
Başkasının parmağını da kendisi ısırmaya bayılıyor;))
Bu ayımızda ilk otobüs yolculuğumuzu yaptık. İzmitten Yalovaya kadar anneanne ile
beraber gittik. Yolculuğumuz kısa sürdüğü için sorun olmadı. Etraftaki insanları inceledi. Duduşuma pas versinler diye bakıp bakıp durdu ama arkamızdaki amca hariç herkes Ramazan nedeniyle bitkindi. Ya uyuyorlardı yada kafalarını önlerindeki ekrana gömmüş tv izliyorlarlardı halbuki bu sırada karşılarındaki sevimli bebişle gülüşme fırsatını kaçırdılar.
Ramazan davulcusu kuzuma davul eşliğinde maniler okudu. Bizim kuzucukta o gümbür gümbür davul sesinden hiç mi hiç korkmadı. Cesur ve meraklı canım bizim kız;))
İlk defa ceviz yedi. Rendeledim karıştırdım armutuyla nam nam yapa yapa yedi;))
İlk defa ciğköftenin ucundan azıcık tadına baktı. Birazcıkta turşunun ;))ee nede olsa kimin kızı; bizim gibi ekşi baharat delisi bir anne babanın kızı olsa olsa böyle olurdu zaten;))
İlk defa market arabasına oturup alışverişe katkıda bulundu;))
     

Bursa da büyük babannenin terasinda ilk defa bu ay şişme havuzumuzu su doldurup havuz keyfi yaptık.

Artık uçan kelebeği çok güzel gözleri ile takip edebiliyor.
Odasındaki duvar etiketlerini incelemeyi çok seviyor. Hala odasındaki lambaya bakıp bakıp gülüyor. Aslında pembe sıradan bir lamba niye bukadar ilgisini çekiyor anlayamadım hala;) Hele birde yanıyorsa. Işığı mı çok seviyor acaba? Zaten lambalara karşı garip bir ilgisi var acaba annesi elektrik mühendisi mi? ;P
Paşa, Tiger ve Hatun kediciklerle tanıştı. Tiger ı 2 aylık bebekken görmüştü ama çok ufaklı hiç bir tepki vermemişti. Şimdi ise nasıl ilgisini çekti. Sürekli onları tutup mıncıklamaya çalıştı. Heyecan çığlıkları atıp durdu. Tabi kedicikler anlamıyor ki bu mimiğin derdini. Adoş un çığlığıyla nereye kaçacaklarını şaşırıyorlar. Kedisavar Adoş;))  Biz Durucum dokunsun diye kedicikleri aldık kucağımıza götürdük kuzumun yanına bizimki nasıl heyecan yaptı attı elini kediciklerin üstüne (Birinin ağzına birinin sırtına birinin kuyruğuna..;)))çekti tüylerini.

Daha hala tavşan olamadık. O kadar salya akıttık bitti kaşıntılar devam ediyor ama hala dişimiz çıkmadı. Bazıları ne kadar geç okadar iyi diyor. Aslı var mı bilemedim. Doktorumuza sordum yok öyle birşey dedi ama birde dişçiye sormak gerek ;))
Minik kızım Adacım büyüyor, her anına birşeyler katarak büyüyor güzelleşiyor.



2 yorum:

  1. E eyyvah diyorum. alışveriş yapmaya başlamışş :))))))

    YanıtlaSil
  2. Emin değilim ama aklımda söyle birşey kalmış, bebeklerin en net algılama şekli ağız, dil, tat alma. Herşeyi ağzına sokmalarının nedeni bu diye biliyorum. Kendi parmaklarını başkalarının ağzına sokması iletişim çabası bile olabilir.

    YanıtlaSil