23 Aralık 2014 Salı

Pekmezli Bebek Keki

Adacıma şekersiz, olabildiğince doğal ürünlerle kek yapmaya karar verdim. İnternette birkaç siteden araştırma yaptım ve kendimce ortaya bir tarif çıkardım.

Malzemeler:
3 adet yumurta(köy olanı makbul)
3/4 u bardağı pekmez
1 su bardağı yoğurt
3 /4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1-2 avuç badem
1-2 avuç ceviz
7-8 tane kuru kayısı
3-4 adet hurma
1 miktar tarçın
Aldığı kadar kara buğday unu(~ 2 subardağı)


Hazırlanışı:
Ceviz ve bademleri robot yardımıyla küçük parçalara ayırıyoruz ki bebişimizin yerken boğazına kaçmasın. Bu sırada hurmanız ve kayısınız sert ise bir miktar sıcak suyun içinde bekletmekte fayda var. Biraz beklettikten sonra onları da ufak parçalara ayırıp kenara ayırıyoruz. Bir kapta pekmez ve yumurtaları başka çırpıp geri kalan tüm malzemeleri ekliyor ve iyice hepsini karıştırıyoruz. Karışımı daha önceden yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Sonrasında daha önceden ısıtılmış fırına verip 160° - 180° de yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Yazının başında kendimce bir tarif ortaya çıkardım dedim ama gördüğünüz gibi tüm adımlar ve kullanılan malzemeler standart kek yaparken kullanılan şeyler. Ben sadece doğal olanını kullanmaya çalıştım, şeker yerine pekmez kullandım ve bolca  kuruyemiş kattım.
Adoşa bu kekten verdiğim zaman da bayıla bayıla yedi ;))
Siz de deneyip yaparsanız yorumlarınızı beklerim. Şimdiden afiyet olsun.


2 yorum:

  1. bunu ben kendimize yapsam yesek olur mu :) şekilleri de süper porsiyonlarda gayet iştah açıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazmı..Valla ne yalan söyleyeyim ben Adadan çok yedim; ))

      Sil