4 Kasım 2014 Salı

1.Yaş Günü Kutlaması - Pasta Seçimi

Kuzumun 1.yaş günü kutlaması için 2 - 3 ay önceden çalışmaya başladım. Doğum günün vazgeçilmezi nedir tabiki pasta. Bende ilk buradan başladım odevime. İnternette görsellerde, indulgy de, printerest te bir sürü pasta modeli var. Bunlardan beğendiklerimi bir dosyada topladım. Oldumu sana adetlerçe; seç seçebilirsen içinlerinden. Bunun içinde ilk olarak sevgili eşimle beraber eleyebildiğimiz kadar eledik. Geriye 17 tane kaldı. Benim biricik arkadaşım Filiz de onlara numara verip sıraya dizdi. Yanlarina yazdığı güzel notla beraber arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza gönderip anket yaptık. Begendikleri ilk 5 pastayi secmelerini istedik. Pastaya sonuçlara göre karar verecektik. Bizim beğendiğimiz pastalar olmazsa ne mi olurdu? Tabiki elektrikler kesilirdi;)) Bizim oyumuzun katsayısı yüksek;))


Anketimize 25 kisi katildi ve sonucunda en çok oyu alan ilk 3 pastayi belirlendi. Bunlar: 11,3 ve 5 nolu pastalar oldu. Sonuçlarda herhangi bir değişiklik yapmamıza gerekte kalmadı çünkü beğendığimiz öncelik verdiğimiz pastalar ilk sıralarda kendilerine yer buldular. Sıra son seçimdeydi. Buna Duduşun karar vermesi gerektiğini düşündük ve kavanoz kapaklarının arkalarına pasta numaralarını yazdık. Arkalarını çevirdik ve Ada nın birini seçmesini bekledik. Durucum 3 nolu "Balonlu Pasta" yı seçti ve bizde onda karar kıldık. Pastanın resmini zaten Mutlu Dükkan ın sitesinde bulmuştuk onlara da yaptırmaya karar verdik. Sadece renginin pudraya su yeşili olmasını istedik. Pastanın üzerindeki figür bebekten çok cocuğa benzediği için daha bebeksi yapmalarını, oturur pozisyonda ve gözlerinin ise Adoş gibi büyük olmasını talep ettik. Bebek gibi olması için tulum giydirmeleri gerektiğini gözleri büyük yaparlarsa figürün ifade kaybedeceğini söylediler. Adoş a benzetmek için Adoşun fotosunu ve doğum gününde giyeceği kıyafeti istediler. Sonuç ise kıyafeti d.günü kıyafetinin aynısı ama Adoşa benzemeyen figürlü renk ve şekil itibariyle güzel bir pasta oldu. Onların yaptıkları örnekten aldığımız için pasta bizi üzüntüye uğratmadı ama istediğim ayrıntılara verdikleri cevaplardan pasta şekil ve figürlerinde esnek olmadıkları anlamını çıkarıyorum. Belki de beklentim Home TV de izlediğim pasta programları nedeniyle tavan yaptı. İnsan o programları izleyip orada yapılanları görünce bizim ülkemizde işi butik pasta yapmak olan bir yerin de o kalitede olabileceğini sanıyor. Amma velakin figür tam benzemediyse de geri kalan herşey çok güzeldi. Tadından zaten şüphem yoktu. Bu konuda beni utandırmadı da. Mutlu Dükkan in yeri İstanbul Gayrettepe de. Pastayı malum kargo ile de göndermiyorlar. Paket servisleride yok. Bizzat gidip alınması gerekiyor. Lokasyonumuz gereği bunun imkanı bizim için yoktu. Ama biricik teyzemiz İstanbul dan geleceği için herhangi bir sorun olmadı. Teyzemiz bir gün önce Yalova ya gelirken pastamızı getirdi.
İşte uzun uğraşlar sonrası modeline rengine karar verebildiğimiz Ada Durumuzun 1.yaş pastası:


Figürümüzün de yakından görünümü:

 









4 yorum:

  1. doğumgünü çok şekerdi, adoş muhteşemdi :)) bu arada pastanın tadı da gerçekten çok güzeldi. emeği geçen herkesin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay senin gelmende bizim için süperdi canım;))

      Sil
  2. aa ben hiç farkedememişim o bebegim duruya benzemeye çalıştıgını:) ama tabi minicik bebekte o kadar detay verebilmişlerdir. tadına bakamadık ama görünüşü süperdi. ayrıca dgününe katılanlar da çok begenmiş..ee o kadar özendi annesi:)

    YanıtlaSil