3 Temmuz 2014 Perşembe

İlk Ateşli Hastalığımız

Adacım babasının ilk babalar gününü hastanede kutladı. Ateşli ve hasta bir şekilde. Cuma gecesi mızmızlanarak uyandi. İlk fark ettiğim idrarını  çok sıcak olduğuydu. Bizde babasiyla beraber altini aldik soyduk oyle yatirdik. Cumartesi sabah ise ateşli uyandı.l bizde hemen ılık bir duşa soktuk. Su kuşu olan kuzum bu sefer banyodan pek hoşlanmadı.Cumartesi günümüz Dudusu ciplak birakma suyla oynama ates dusurme cabalariyla gecti. Keyfi gece iyice kacipta atesi yukselince pazar sabah babalar gununde tuttuk acilin yolunu.

Doktor ilk is atesini ölçtü 38 di.  Idrar yolu iltahaplanmasini akarte etmek için idrar tahlili yaptirdi. Kız çocuklatda o tahlili yaptirmak biraz zor oluyormuş. Genelde torba kaydığı için idrar bir turlu toplanamıyormuş. Bizimde ilk denememiz başarısız oldu. Poşet değiştirmek zorunda kaldık. Ama 2.sinde Duduşu çok hareket ettirmedik istediğimiz idrarı aldık;)) Tahlil sonucunu beklerken doktor bir olcek ates dusurucu surup verdi. Surubu bir siringaya doldurup elimize tutusturdular artik ver verebilirsen Adoşa. Yarisi agzina yarisi disariya gitti. Tahlil sonucuda bu sırada temiz çıktı. Doktor şu sıralar 6.hastalık salgını var o olabilir dedi. korkmamamiz gerektigini atesin 40.5 dereceye kadar cikabilecegini ve inatci bir ateş oldugunu soyledi. Birde internete bakmamizi tembihledi. bizde internette biraz arastirdik normalde ates 39 un ustunde olurmus ama bizimkinde en fazla ~38.4 olmustu. Normalde belkide bu yuksek ates sayilabilecek bir ates değil ama Duru için hiçte oyle olmadı. Çok etkilendi. Pazartesi günu ateşten gözünu acamiyordu halbuki ençok 37 derece olçmuştum. Üstüne birde ishalde başladı. Bizde pazartesi Izmitteki doktorundan randevu almaya karar verdik. Doktorun muayenesine gittigimizde beklerken birde  ağız dolusu kustu. Ates ishal kusma uclusunu tamamlamis olduk. Doktor ates dusurucu surubu ne olcekte verdigimi sordu. Ne yalan söyleyeyim Adoş almadıģi için ne kadar versem kafi diye dusundugum icin azar azar veriyordum. Ama ateş düşurucü şurubun etki etmesi için dozunda verilmesi gerekiyormuş yoksa hiç bir işe yaramıyormuş. Yani benim verdiklerim ateşini düşürmeye yetmemiş. Doktor makattan ateşini ölçmeye karar verdi. Ve şok 39.1 çıktı.Makattan biraz fazla çıkıyormus ama atesı 38.5 in ustundeymis. Doktor orada Profenid diye bir şurup verdi. Dozu tam kilosuna gore ayarlayabiliniyor.

Doktor verdi de verirken bizim kız baya ağladı. O ağladı ben ağladım. Koca 30 yaşındaki kadın doktorun yanında ağladım;))  Şuruptan sonra gozünü açamayan kız başladı gülücükler çıglıklar atmaya. O zaman ne kadar halsiz düştüğünü iyice anladık. Bizde Calpol yerine kullanimi daha kolay olur diye bu şuruptan aldik. Doktor 6 saatten önce aynı suruptan vermeyin ateşi çıkarsa diğer şuruptan kullanırsınız dedi. 5 saat sonra uyumadan önce biz verelim dedik. Kilosuna gore dozu ayarladık ama hicte doktorun verebildigi kadar kolay veremedik. Zor bela verdik ama hemen ardindan Adoş kustu. Hem ilacı hemde midesindekileri boşalttı. Bizde daha fazla zorlamayalım zaten ateşide yok artık ateşi çıkinca veririz deyip kuzumu uyuttuk. Bir sonraki gün minik kuzumda yine surekli bir uyku hali olunca tuttuk doktorun yolunu ama bu sefer boşuna tutmuşuz. Duduş doktorun ağzına bakmasina bile izin vermedi. Hatta anneme niye beni buraya getirdin diye kotü kötü bakmış. Allahtan ateşi de yoktu. İyileşme yoluna girmisti kuzucum.Bir sonraki gün işten eve bir gittimki Adoşun her yerinde nokta nokta kırmızılıklar var. O zaman dedikki bu kesin 6.hastalık ki hastalığın belirtisi olan noktacıklar bir sonraki gün kayboldu. Böylece bizde ilk ateşli hastalığımızı geçirmış olduk. Ne yalan söyleyeyim insan panik oluyor. Birde kuzum neyi var neyi yok ifade edemiyorki. Neyse düşününce kolay atlattık sayılır. Adoş da babasina ilk babalar günunde ateşli bir hastalık etmiş oldu; ))










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder