11 Haziran 2014 Çarşamba

Demir İlacı

4.ayı bitiren tüm bebeklere D vitamini gibi Demir takviyesi yapilmasini oneriyorlar. Bunun içinde standart Ferrum adli bir damla veriyorlar. Doktor ilk verdiğinde yaklaşık bir hafta kullandım sonra kata geçeceğiz diye kabizlikta yaptigi icin vermedik. Sonra internette gezinirken bu meredin icinde paraben olduğunu okudum. Hani bu bizim ozenle kacindigimiz bebeklerimize vermeyelim diye herseyin dogalini bulmaya calistigimiz koruyu madde değil mi?? Yani bebeklere verilen bir damlanin icinde olmasini aklim hayalim almiyor. Acaba zararsiz olanimi? Bilemedim. Uretici Firmayada mail atip sormadim. Ama Duduşumada vermeye elim gitmedi. Peki ne yapmam gerekiyor??

Internette yazan yazilara bakilirsa Demir cok onemli eksikligide cok ciddi. Bebekler 6 aya kadar dogumla anneden gelen Demir depolarini kullanabiliyorlarmis. Sonra diger gidalardan bu acigi kapatmalari gerekliymis. Peki ek gidalardan demiri alamiyorlarmi da ek bir damlaya ihtiyac duyuyoruz? Tum kurumlar ozellikle onerdigine gore oyle olmali. Peki ben ne yapacağim?
Her zaman gittiğimiz doktorumuz birşey olmaz 1.yaşında bir test yapacağız ozaman çıkarsa Demir vereceğiz demişti. Peki ya ozamana kadar? Ya suanda eksikse? Hafta sonu gittiğimiz doktorumuz bir test yaptırdı ve testin sonucuna gore karar vereceğiz dedi. Ve bizim demirimiz eksik çıktı; ( Ama dediki ilaç kullanmaya gerek yok kan depolarımız dolu yumurta ve etle bu açığı kapatmaya çalışacağız dedi. Biz daha önce kırmızı et vermemiştik. Doktorun önerisiyle 2kere çekilmiş dana kıyma aldık ve onları ufak ufak parçalara bölüp buzluğa attık.  Artik corbalarina hergun et ekleyeceğiz.

Ayrıca internette gordugum kadariyla bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasindan cok daha fazla protein, demir iceriyormus. Bu nedenle bende bıldırcın yumurtası aldım. Ama bunu hergun vetmemek gerekiyormus fazla protein yuklemesi olup bobrekleri yormasin diye. Bizde Haftada birde bıldırcın yumurtasından vereceğiz. Bu konuyla ilgili daha detayli bilgiyi  alternatifanne.com  da bulabilirsiniz. Detaylı ve guzelce anlatilmis.



18/07/2014

Öncelikle bıldırcın yumurtası vermeyı bıraktık çünkü doktorumuz bıldırcın yumurtasının çok iyi pişmesi gerektiğini aksi halde kuş gribi tarzı hastalıklara yakalanabileceğini söyledi.
Kuzumda yumurta biraz alerji yaptığı için tavuk yumurtasıda sık veremiyoruz.
Duduş gördüğü tüm demirleri yalamaya tüm kağıtları yemeye çalışıyor. Bu demir eksikliğinden olurmu bilmiyorum ama biz bu nedenlerle kuzuma Ferrum vermeye başladık. Biraz verip gözlemlemek istiyoruz. Bakalım demir yalama isteği olacak mı?

01/11/2014

Bugün 1.yaşını doldurduğu için kan testi yaptırdık. Demir seviyesi düşük çıktı. Doktorda Ferrum un şurubunu verdi. Biz damlasını vermeye çekinirken şimdi şurubunu vermek zorunda kalıyoruz. Niye demiri düşük çıkıyor anlamış değilim halbuki yumurtasını kırmızı etini de güzelce yiyor.

3 yorum:

  1. Peki ya demir depolarda da yok deyip ilaca mahkum etseydi dudusu o zmn napicaktin gzlm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemedimki canım simdi saniyorumki yumurtaya karsi alerjisi var. Neyapıcaz bilemedim; ((

      Sil
    2. :( cok nazli kizimiz cok hassas :)

      Sil