27 Ekim 2014 Pazartesi

1.Yaş Günü

24.10.2014
Evet minik kızım bugün 1 yaşına bastın. Koreliler yaşlarını hesaplarken anne karnına düştükleri zamanı dikkate alıyorlarmış. Buna göre hesaplarsak yaklaşık 21 aydır bizimlesin. Heranı çok çok güzeldi. Tamam midemin bulandığı ayları saymayalım.  Ama bunun dışında kalan anları hiçbirşeye değişemem. Bizimle olduğunu ilk 01.03.2013 cuma günü saat 04.22 de öğrendik. 2 martta kan testiylede kesinleştirdik. İnsanın ağzını kulaklarına vardıran anlardı. Hele doktorun evet burada birşey var deyip seni ekranda ufacık bir şekilde göstermesi, ilk seni gördüğüm o an çok heyecanlıydı. Evet sivrisinek gibi görünuyordun ama ordaydın. Ve o şeklinle bile beni çok mutlu ettin. İçimde büyümeni babanla beraber an be an izledik. İlk kalp atışını duymayı, ilk tekmeni dörtgözle bekledik. Karnımda bile çook hareketliydin biraz dursan niye durduki diye telaşlandık. Suyum fazlaydın erken geleceksin diye panik yaptık. Ama en sonunda 24 ekim 2013 te sağ salim yanımıza kucağımıza geldin. Biz birbizimize hemen alıştık ama ilk 3 -4 ay senin dünya düzenine alışman gerekti. Ağladın çook ağladın. Sen ağladıkça biz üzüldük nasıl bir ağrıydı ki seni saatlerce ağlatabiliyordu. Üzüldük ama şikayetçi değildik. Çünkü seni saatlerce davlumbaz başında kucağımızda tutmamız, seninle saatlerce açık saç kurutma makinesiyle uyumamız, 4 saat hiç durmadan çarşaflarda sallamamız bile eşsizdi. 3.ayı atlattıktan sonra başladı insanları inceleyen bakışlarımız gülücüklerimiz kıkırdamalarımız "DA"  oyunumuz. Hiçte bitmedi. Hala aynı Adoş. Meraklı, heyecanlı, aceleci, biraz sıkılgan, gezgin, herşeyi kendi başına yapmayı isteyen, yapamayınca kızan, sevimli, oyunucu, iletişimi seven, çığlık atamaya bayılan, "tavukları pişirmişem" adlı şarkıyı duyunca oynamaya başlayan, ağız ve el hareketlerine pür dikkat kesilen bir minik tatlı canavar.
Minik yavrum Ada Duru muz seni çok seviyoruz iyiki gelmiş iyi ki bizim kızımız olmuşsun. Nice mutlu sağlıklı huzurlu yıllara güzel kızım.

Ben bu satırları yazarken babacığın da facebooktan aşağıda ki satırları paylaşmış  ;))

"2 Mart 2013'te annenin karninda 3 haftalikken duydugumuz kalp atislarindan bugune kadar hic tarif edilemeyecek essiz duygular yasattin bize, anne karnindaki ilk tekmen, seslere tepkin, dogumun, gozlerini acisin, kolik sancilarin, aglamalarin, gulusun, tum ilklerin, yaptigin her yeni sey, yani hergunun bize mutluluk verdi, nefesimizi kesti ve sevgili kizim bugun kalabaliklari seven, yeni lezzetler tadmaya bayilan, cokca gulen, kedi kopek delisi, seyahat meraklisi, yeni insanlarla tanismaktan cekinmeyen, ilgili, kararli bir bebek olarak 1 yasina basiyorsun. Sana cok mutlu, huzurlu, saglikli, dolu dolu, upuzuuuunnn bir omur diliyorum. Seni cok ama cok seviyorum. Allah eksikligini gostermesin."
Alper Orakçı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder