28 Ağustos 2014 Perşembe

Kuzucum Havuzda

İnternette sürekli ufak bebeklerin yüzdüğü videoları görmeye başladım. Daha 6 aylı k bir bebeğin havuza düşünce nasıl hemen sırt üstü yüzer pozisyona gelip kendini kurtardığını görmek inanılmaz birşey. Bu kadar büyük bir beklentiyle olmasada (bu yapabileceklerine inancım olmamasından değil de bunun için haftada birkaç gün çalışma yapılması gerektiğine inandığım için) bende Ada suyu çok sevdiği için belki bu yaşlarda yüzmeye kıyısından köşesinden başlayabiliriz diye düşündüm ve başladım internette kuzumu havuza götürebileceğim yerler aramaya.
Arama yaparken erken yaşta başlanan yüzmenin bebekler için ne kadar faydalı olduğunuda görmüş oldum. Erken yüzmeye başlayan çocukların gelişim hızının daha fazla olduğu, motor becerilerinin daha iyi olduğu, daha özgüvenli bireyler oldukları, zihinsel gelişimlerinin hızlandığı bazı araştırma sonuclarında çıkmış. Bununla ilgili detayli bir yazı Ankara Deniz Yıldızları nın internet sitesinde mevcut. Okunmasını tavsiye ederim.
İnternettr yüzme dersi verebilecek yerler ararken sadece bebeklere / ufak çocuklara özgü yüzme programları olan bir kaç yer buldum. Biraz biraz inceledikten sonra kendi havuzu olan (diğerleri otellerin havuzlarını kullanıyorlar ne yalan söyleyeyim otel havuzlarına pek güvenemiyorum) Aqua Tots da karar kıldık. Hemen Aqua Tots u arayıp deneme dersi talep ettik (deneme dersleri ücretsiz; dersler icin yanınıza anne için mayo terlik havlu, bebek icin da havlu ve sızdırmaz bez alınması gerekiyor)
İlk cumartesi tuttuk Aqua Tots un yolunu. Aqua Tots Etilerde Sanatçılar Parkına yakın bir lokasyonda(Didoş kuzum senin eski evinin arka sokağı;)). Tabi bizim İzmitte oturduğumuz düşünülürse baya bir uzak kalıyor. Randevumuz 3 te olmasına rağmen biz baya bir erken gittik. Hem geç kalmayalım hemde etrafta ne oluyor ne bitiyor görelim isyedik. İlk girişte kendimizi tanıttıktan sonra Duru`ya havuzda kullanabileceği bir bikini altı verdiler ve randevu saatimizde havuzun önündeki kapıda olmamızı rica ettiler. Daha vaktimiz olduğu için hemen mayolarımızı giymek yerine bekleme alanında durduk. Burada bir bölümde anne-babalar camekan arkasında havuzdaki çocuklarını izleyebiliyor. Diğer bir alanda ise çocukların zaman gecirebilecekleri Ikea oyuncaklarıyla dolu olan bir mekan var.



Biraz bu alanda Durucukla oynadıktan sonra mayolarımızı giymeye soyunma odalarına gittik. Odalarda kilitli dolaplar, duşlar, şampuan, sac kurutma mak., bebek alt değistirme üniteleri bulunuyor. Gittiğimizde tüm dolaplar dolu olduğu için kısa süreli bir stres yaşadık çünkü yüzme saatimiz iyice yaklaşmıştı. Bu krizi atlatıp ufak bir dolap bulduktan sonra kıyafetlerimizi değiştirip doğru havuzun yolunu tuttuk.

Aqua Tot`sun ufak bir havuzu var. Bu havuzu 4 küçük havuzcuk ve bir kulvar olarak 5 e bölmüşler.  Kulvarda daha büyük yaştaki çocukları yüzdürüyorlar. Diğerlerine ise bebekler, ebeveyn ve bebekler beraber giriyor. Her bölmeye 2 bebek alıyorlar. Yani eğitim sırasında eğitmen 2 bebekle birden ilgileniyor. Bizde Meryem adlı sevimli bir bebekle beraber eğitime katıldık.(Ama Meryem eğitimi tamamlayamadan çıktı sanırım uykusu gelmisti;)
Peki eğitimde minik bebişlere neler yaptırıyorlar?:
Öncelikle bebekler suya alışsın diye bir şarkı(wheels on the bus ın türkçe versiyonunda) eşliğinde suyun içinde bebekleri hareket ettirdik. Hoş bizim su kuşu daha girmeden alışmıştı bile girer girmezde ellerini suya vurup vurup durdu;)


Daha sonra Adacımı köpük gibi uzun bir sünger arasına geçirip ayaklarını arkaya doğru uzatmasını sağlayarak yüzdürdük.


Kenardan suya atlama çalışmaları yaptık (Bu kısım komikti çünkü Adoş komut beklemeden zaten suyun içine girmek istiyordu)



Sırt üstü durmaya çalıştık.
1-2kerede suyun altına girdik.
İste en çok bu ikisinde zorlandık çünkü kuzucum başını suya sokmayı sevmiyor yıkanırkende aynı terane;)


Biraz topla oynadık. Durucum topu görünce yakalamak için çokça el çırpıp
çığlık attı;))


Eğitimin en sonunda da bir kayığa binip gezdiriyorlar ama  bizimkinin ilgisini kayık değilde kayığın içine dolmuş olan su çekti. Elleriyle cıp cıp yaptı durdu :))
Toplamda yarım saat olan bir yüzme deneyimimiz oldu.  Aslında yarım saat bebekler için gayet ideal hem sıkılmamış oluyorlar. Tabi bizim su kuşu standart dışı kaldığı için gün boyu suyun içinde kalsa gıkı çıkmayacak neredeyse;))
Deneme dersinden sonra bizde devam etmeye karar verdik. Tabi koşullar gereği her hafta gideceğimizi söylememiz pek realistik değil. Bu nedenle bizde her İstanbul a gittiğimizde ders almaya karar verdik. Böylece minik kuzum sudan pek uzak kalmamış olacak. Hatta ben bu yazıyı yazana kadar 2. Dersimize gittik bile:))



2 yorum:

  1. yaaa ne hos bi tecrube olmus. taktikleri kaptiysan tatillerde sen de calistirirsin iste superr :)€

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi bir deneyim olmuş. Ben de oğlumla böyle bir deneyim yaşamak istiyorum. Araştırırken sizin yazınızı gördüm. Bilgi için çok teşekkürler. Ek olarak başka bir annenin de deneyimini paylaşmak isterim. Özellikle İstanbul Aqua Tots deneyimi hakkında bir yazı arıyan varsa faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil