8 Ağustos 2014 Cuma

İlk Bayramımız- SEKER Bayrami

Herhalde çocukların en sevdiği bayram şeker bayramı olsa gerek. Evde bayram boyunca bulunan tatlılar, her gidilen misafirlikte ikram edilen çikolatalar ;)) Tabi bunların yanında çocuklardan saklanan çikolata -şeker kutuları. Ufakken saklanan çikolataları bulmak ve onları kendi ganimetimize eklemek en az çikolata yemek kadar eğlenceliydi.  Tabi bunların kuzenler eşliğinde çete misali  organize olarak yapılması işin en heyecan verici kısmıydı :))
Şimdi kuzucum çok ufak pek farketmiyor ama isterdimki onunda yaşıt kuzenleri olsun beraber koşuştursunlar, yaramazlık yapsınlar kıkırdasınlar. Çünkü bu çocukluk anıları hiçbirşeye değişilmiyor. Bunedenle buradan teyzemiz Didemin hemen evlenmesi, Özlem ve Filiz teyzelerimizinde biran önce çocuk yapmaları için duyuruda bulunulur. Biz kuzen istiyoruz!!;)))
Bu güzel anılardanmıdır bilmem bayramlarda hep kalabalık, ailerle birlikte olalım istiyorum. Bu nedenle kuzumun ilk bayramını da (büyük)büyükanne (büyük)büyükbabalarla geçirdik.
Tabi minik kuzumun ilk bayramı olduğu için herkes ziyarete gelecek bu minik kuşu dört gözle bekliyordu.
Cumartesi günü ilk olarak Bursa'ya büyük babanne - dede ve halaları ziyarete gittik. Büyükabanne Duduş için odada yer yatağını Suzan ve Nuran halalar ise terasta döşekleri hazırlamışlardı bile. Hava malum çok sıcak olduğu için teras sefaları yapıldı.
Bayramın ilk günü hep beraber özenle hazırlanmış peynir eritmeli bayram kahvaltımızı yaptık. Birbirimizin bayramını kutlayıp ardından Duduşun bayram harclıklarını topladık;)) Sonrasında da gez dolaş dur. Mudanyada oturan akrabaları ziyarete gidip sahil havası aldık. Bir çay bahçesinde oturup hepberaber cantıklarımızın tadına baktık. Adoş a da dayanamayıp biraz yedirdim. Nam nam pekte bir sevdi tontişim.
 


Bayramın geri kalan günlerini ise Yalova'da anneanne, dede, Tiger ve Hatunla geçirdik. Teyzemiz Amerika da olduğu için onu göremedik. Artık teyzemizin vereceği bayram harçlığını bir sonraki bayramda faiziyle tahsil edeceğiz :))


Nice mutlu bayramlara kuzucum gözlerinin  içinin hep böyle gülmesi dileğiyle :)




2 yorum:

  1. Nice nice bayramlarda beraber olmanız dileğiyle gzlm. Seninki ilk oldu e bizimkilerin ablası olucak doğal olarak da grup lideri...Mesaj alındı :)

    YanıtlaSil
  2. Evet hatirliyorum o gunleri nasılda eglenirdik :) halbuki ben çikolata hic sevmem :)) evet iyi ki vardinız siz ama ozellikle de sen olmasaydin cok renksiz kalirdi anılarım... mesaj alındı evet filizin dedigi gibi :))) sen ve ados liderlik yapisiyorsunuz bize:) ve hep gülücüklerle dolu nice nice bayramlarda kalabalik bi aile olma umuduyla :))) bu arada isim mevzusunu senden esinlendim ;)

    YanıtlaSil