6 Ağustos 2014 Çarşamba

Ev Yapımı MEYBUZ

Turkmax Gurme de "Küçük Mutfak Sırları" diye bir program var. Programın sunucu Ece Zaim in ufak bir oğlu olduğu için bazı günler çocuk yemeklerine yer veriyor. Bebekler ve çocuklar için çok güzel ve besleyici yemekler yapıyor. Hal böyle olunca benimde tüm ilgimi çekiyor;) Denk geldiğim bir programda da tam yaz mevsimine uygun ev yapımı dondurma daha doğrusu Meybuz tarifi veriyordu. Dikkatlice izledikten sonra bende biraz değiştirerek yapmaya karar verdim. Tarifin aslı kanalın internet sayfasında da mevcut. Benim tarifime gelirsek;
Öncelikle biz daha Duduşa kuruyemiş vermeye başlamadığımiz için tariften bademi çıkardım. Ece hanım programı sunarken kefir yerine yoğurtta kullanabileceğimizi söylemisti; evde kefir olmadığı için yoğurt tercih ettim. Çok tatlı olmasın diye de pekmez koymadım. Ananas yerinede kayısı kullandım.

* biraz yoğurt
* bir adet muz (muz kullanınca dondurma daha yoğun olduğu icin Ece hanım özellikle katılmasını tavsiye etti)
* bir adet kabuğu soyulmus kayısı

Hepsini rondodan iyiceye geçirdikten sonra Tedi den aldığım dondurma kaplarına koyarak buzluğa attım (En az 3 saat beklemesi gerekiyormuş). Kabından çıkarmak için de buzluktan çıkardiktan sonra ılık-sıcak suyun içine sokup çıkarmak gerekiyor. Böylece dondurma kabından rahatlıkla çıkıyor.




Dondurduğumuz meybuzları birkaç gün sonra Adoşa verdik. Duduş sevdi sevmesinede bende tadına bakınca çoook buzlu olduğunu farkettim. Tam diş çıkarma arifesinde aslinda dişlerinide rahatlatacak birsey ama midesini ağrıtır kuzumun diye korktum. Hoş kuzucuk biraz yedikten sonra asıl hedefi onu parçalamak oldu. Minik parmaklarıyla meybuzu  oymak hem hosuna gitti hem de soğuk olduğu için sanırım garibine gitti.
Artık bu tarifi biraz daha büyüyünce degistirir degistirir yaparım.


1 yorum:

  1. ya yorumu okurken yavaş yavaş aşşağı iniyorken şu resimler bi çıktı koptuk ya karı koca.yavrum ne kadar büyüyo yaa. çok tatlı maşallah :)))

    YanıtlaSil