28 Kasım 2014 Cuma

1.Yaş Günü Kutlaması- Parti zamanı :))

Adoş için 2 tane doğum günü partisi yaptık biri kendi doğduğu gün olan 24 Ekim de çekirdek aile diğerini ise 26 ekimde akrabalar eş dost ile. 
24 Ekim'de Adoş tam 1 yaşına bastı. 1 yaşına bastığı gün de sanki bir anda büyüdü. Doğum gününü kutlamak için yaptığımız kıyafeti giydirip her ay yaptığımız gibi fotoğrafını çekmek istedik ama  bizim ki başladı bize oyunlar "da" lar yapıp gülücükler atmaya. Çok eğlendirdi minnoş kızım bizi mumunu üflemeden önce. 

Yiyebilmesi için ona özel meyveden bir pasta yaptık. Muzlu, erikli, mandalinalı ve narlı. Tedi den de minik bir kek standı almıştım. Tek pastalık, sevimli bir şey. Meyveden pastayı bu standın üzerine yerleştirip bir tane de mumda üzerine koyduk. Işıkları söndürüp "iyiki doğdun" şarkısı eşliğinde Ada Duru mun yanına götürdük. Tabi ki de mum bizimkinin ilgisini çok çekti. O ateşi tutmaya çalıştı o tutmaya çalıştıkça babası "aman aman" dedi bir dokundurmadı. Mumu beraber üfledik;) Sonra Duduş pastaya saldırdı ama önce muma sonra da narlara. Saçtı hepsini yerlere. Diğer meyvelere hiç dokunmadan saçılanları inceledi aralarından narları seçip yedi;)) Tabi biz de Adoşun bolca fotoğrafını çektik;)) 



Hem anneanne hem babaanne Yalova da oturduğu için 26 Ekim'de ki doğum günümüzü Yalova da kutlamaya karar verdik. Böylece şehir dışından gelen misafirlerimizin kalacak bolca yeri olmuş oldu;)) Kalabalık olacağımız için doğum günümüzü dışarıda yapmak istedik ve bir hafta önceden Yalova Termal de ki Limak Otelin ayarladık. 26 Ekim de organizasyon ekibi (ben, Alper, Suzan Hala, Tolga, Semih ve Yunus Emre) salonu süslemek için erkenden otelde olduk. Tabi erken gelen diğer misafirlerimiz de bize eşlik etti;) Doğum günü bebeği ve misafirlerimiz ise daha sonradan geldiler.




Ada Duru nun 1.yılını resimlerle anlattığımız bir slayt hazırlamıştık.  Misafirlerimizi karşıladıktan sonra bu slayt ile beraber doğum günümüzün açılışını yaptık. Slayttan sonra hep beraber fotoğraflar çektirdik ve güzel pastamızın mumunu üfledik. 



Tabi Adacık bu kadar insanın odak noktası olduğu için başta biraz utandı. Sürekli bana sarılmak istedi. Ama daha sonra balonlarla ve hediyeleri ile oynarken açıldı kendiliğinden etrafta dolaşmaya başladı. Misafirlerimiz de slaytı izleyip pastayı üfledikten sonra Limak ın hazırlamış olduğu ikramlardan taddılar. Bu sırada gayet başarılıydılar herşey çok lezzetliydi. Ellerine sağlık;))
Bu doğum günümüzde bize eşlik eden pek çocuk yoktu (Poyraz, Efe, Enes) tabi yaş itibariyle de beraber oynayacak yaşta pek değiller ama işin içine oyuncaklar girince hemen toplaştılar. Nasıl oluyor da bu oyuncaklar çocukların bu kadar ilgisini çekebiliyor anlamıyorum.  Hemde 6 aylık hem 1 yaşında bebeğin hemde 3 yaşında bir çocuğun. İşin içinde oyuncak bile olsa hepsinin paylaşarak ortak birşeyler yaptığını görmek çok güzel.  


Adacım zaten çok paylaşımcı daha "bu benim" demeyi bilmiyor. Malını kimseden kaçırmıyor uzatıp "AL - AL" diyor. Belki yaşı gereği daha anlamıyor ama bu huyu çok babasının da benimde çok hoşumuza gidiyor. Umarım değişmez;) 

Doğum günü boyunca Adoşun sevdiği çocuk şarkıları çaldık.  Arı Vız Vız Vız - Kırmızı Balık gibi. Tabi olmazsa olmazımız Tavukları Pişirmişem eşliğinde de oynadık:)) Sonrasında tarz değiştirip Poyraz ın favorisi olan Man in Black ile dans ettik. İlknur anne ve benim oynama stilimiz karşısında Adacım şaşırarak bizi izledi; )

Eğlendik, güzel vakit geçirdik. Adacim da mutlu görünüyordu. Misafirlerimizi de güzel ağırlayabildik sanıyorum. Kısacası Duru kızımın doğum günü için baya uğraştık ama değdi içimize sinen bir doğum günü oldu;))

Doğum günümüzde bizimle olan misafirlerimize bizi yanlız bırakmadıkları icin teşekkür ederiz;
Anneannemiz, babannemiz, dedelerimiz, teyzemiz (Didem), büyük anneannemiz (Aliye), büyük dedemiz (Emin), büyük babannemiz(Naciye), diğer büyük dedemiz (Nafit), Nuran Halamız, Suzan Halamız, Tolga Amcamız, Özlem Teyzemiz, Safiye Teyzemiz, Şenay Halamız, Bora Dayımız, Büyük Bora Dayımız -Poyraz Abimiz - Mürvet Yengemiz, Metin Dayımız ve Gülay Yengemiz, Emel Teyzemiz, Yunus Emre Amcamız -Semih Amcamız- Turgay Amca - Efe Abi - Zeynep Teyzemiz, Orhan Amcamız- Enes Kardeşimiz -Burcu Teyzemiz - Fikri Dayı ve Nur Yengemiz hepinizin ayaklarına sağlık ;))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder