8 Kasım 2014 Cumartesi

1.Yaş Günü Kutlaması - Kıyafet

Pastayı ararken bir yandan da Adoş'un doğumgününde giyeceği kıyafeti de aramaya koyuldum. Biri evdeki doğum günü için diğeri de dışarıda yapacağımız doğum günü için toplamda 2 tane kıyafet bulmam gerekiyordu.
Ev sıcak olduğu için evde yapacağımız doğum günü kutlamasında sadece üzerinde 1 yazılı bir bodyshop giydirmeye karar verdim. 1 i neden yapacağımı da hep son gün karar vermek zorunda kaldım. Diğer işlerden bir türlü ona sıra gelememişti. Adanın bantlarından birini kesip 1 yaptım ve onu beyaz bodylerinden birinin üstüne diktim. Saç bandındaki kurdeleyide klipsli tokaya yapıştırdım. Son dakika kıyafeti için gayet güzel oldu bence;))


Dışarıda yapacağımız doğum günü için ise 2 opsiyon vardı aklımda. Bir tanesi cicili bicili şık bir elbise diğeri ise günümüzun modası Tütü etek. Tütü eteklere oldum olası bayılıyorum, minik kuzulara da çok yakışıyor çok sevimli oluyorlar. Duduşta Filiz teyzesinin düğününde benzer bir etek giymişti ve çok tatlı olmuştu. Bu nedenle Tütü etekte karar kıldık. İnternette ve çarşıda biraz model ve fiyat araştırması yaptıktan sonra kendim yapmaya karar verdim tabi anneanne desteği ile;)
Öncelikle etek için kristal tül alınması gerekiyordu. Bunuda çarşıda pazarda bulmak kolay pahalıda değil. Bizim konseptimize uyması için pudra rengi tercih ettik ama piyasada her rengi var. Etekleri renk renk yapanlarda var. Tercihe kalmış hangisi konseptinize uyuyorsa artık.

Internette baktığımda bel için düz lastik, kurdele yada delikli lastik toka kullanıldığını gördüm. Biz rahat olması ve daha pufuduk durması açısından delikli lastik toka ile yapmaya karar verdik. Lastik kısmını kapatmak içinde kurdele aldık. Bunuda konseptimize uysun diye hem ekru hemde su yeşili seçtik. 
Ben burada eteğin nasıl yapılacağını uzun uzadıya nasıl yapılacağını anlatmayacağım zira bunu çok güzel detaylı bir şekilde anlatan siteler var. Biz de birkaç siteden birden yararlandık.
Bunlardan biri Miniklerin Dünyası ki bence çok başarılı. Burada nasıl kesileceği, kaç cm kesileceği detaylıca anlatılmış. Ama burada tülleri lastiğe bağlamış.Biz delikli lastik toka kullandığımız ve daha pufuduk yapabilmek için youtube daki Bu videodan yararlandık. Belindeki delikli lastik tokanın görünmemesi için kurdele almıştık. Kurdeleleride Bu videodaki gibi geçirdik. Bu videoda kurdeleyi sadece tek sıraya geçirmiş biz daha şık olması için boşta kalan her sıraya geçirdik. Eteği kurban bayramında Samsun a gittiğimizde annem, Serpil yenge, ben, babam hatta kuzenler hep beraber yaptık:) Herkesin emeği var yani Duduşum elbisende;)) Bu kadar de kimsenin gözü korkutmasın yapımı hiçte zor değil ;))
Etekten sonra sıra bluze gelmisti. Baktığım örneklerde genelde kısa kollu alttan çıt çıtlı body kullanmışlardı. Biz de aynı yoldan gittik. Çarşamba da bir türlü bulamadık. Ama bu kıyafetleri yapan bir yer bulduk ondan bluzu süslemek için eteğimizin rengine uygun boncuk ve dantel aldık. Bluzu ise yoğun aramalarımızdan sonra İzmitte Panço da bulduk. Ben havalar soğuk diye uzun kollu istiyordum annem tam da buna uygun bir body bulmuş. Bluzun üzerine boncuklardan "1" rakamı, aynı boncuklarla kollara ve boyun kısmına şerit geçmeye karar verdik. 1 rakamını önce bilgisayardan çıkarıp kalıp yaptık. Kalıp yardımıyla boncukların dikimi daha muntazam oldu. Tabi dikim işi anneannemize kaldı. Kumaş esnek olduğu için dikimi biraz zordu. Hoş benim onun kadar düzgün yapma şansım da pek yoktu.
Etek ve blody den sonra birde bunlara yakışan aksesuarlar gerekiyordu. Aldığımız dantel, boncuk ve kurdeleden takması için toka yaptım. Takım olması için aynı malzemeden yapmak gerekiyordu. Ben yaptim diye demiyorum ama güzel oldu :P. Asıl sorun Adoş bunu saçında tutacakmıydı?;)) Çünkü minnoşum saçında bir şey olduğunu farkettiği an onu çıkarıp atıyor, bide bize munzur munzur bakıyor ;)) Tabi ki doğum gününde de birçok defa çıkarıp attı.  Bende bir çok defa geri taktım;))


Ayrıca aldığımız danteller ile kilotlu çoprabının popo kısmına da fırfır yaptık. Eğilipte poposu görünunce süslü süslü olsun dedik;))


Son olarak Durucuma kıyafetine uygun güzel pembe ayakkabı aldık;))


Zevkle ugraştığımız 1 yaş kıyafeti bitti ve çok sevimli oldu. Renkleri, aksesuarları, bodysi, islemesi herşeyiyle içimize sindi. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Özellikle de canım anneme, tül seçiminden bonculara bodysinden işlemesine kadar hep yanımdaydı;)) 

Ve minik kızım sahnelerde;))

   











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder